BCAA a legfontosabb aminosavak a sportolók számára
100% BCAA instant ital esszenciális aminosavakat kínál egy könnyen használható por formájában, frissítő és ízletes ízzel. BCAA a forgáspontú aminosavak rövidítése, és három BCAA-t tartalmaz: leucin, izoleucin és valin.
Az aminosavak a fehérjék alapvető építőkövei. Az emberek, akik testmozgást végeznek, nagyobb mennyiségű fehérjére és aminosavakra lehetnek szükségük.
Először is, BCAA (a forgáspontú aminosavak rövidítése) az ember számára esszenciális, ami azt jelenti, hogy az étrenddel kell bevinni őket, és nem képződhetnek a testben. A BCAA-kat szemben az összes többi aminosavval közvetlenül, és nem közvetve azáltal, hogy a májon keresztül metabolizálják. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül az izomsejtekbe jutnak. Továbbá a BCAA-k aminosavak legnagyobb mennyiségét képviselik az izomközti szövetben.
Két fő aspektus fontos a sportoló számára:
- A BCAA-ból a metabolizmus glükózt tud előállítani, és ez nagyon fontos intenzív testmozgás vagy alacsony szénhidráttartalmú étrend esetén, amikor a glükóz rendelkezésre állása korlátozott lehet, majd a BCAA-kat az izomközti szövetből használják fel több glükóz előállításához (glükoneogenezis). Ezért az adagolásuk további védelmet nyújthat az izmoknak, és ezt Antikatabolikus hatásnak nevezik.
- BCAA, különösen az L-leucin, növekedési folyamatokat indítanak el az emberi testben az mTor nevű fontos enzim aktiválásával. Ez az enzim a fehérjeszintézis aktiválásának kiindulópontja. Ezenkívül a releváns mennyiségű BCAA serkenti az inzulin felszabadulását, amely a test legerősebb anabolikus hormonja. Ez azt jelenti, hogy a BCAA-k a edzés után közvetlenül bevitt adagolása felgyorsítja az izomnövekedés folyamatát.
Ez azt jelenti, hogy az edzés után közvetlenül BCAA-t kell venni az izomnövekedési folyamat felgyorsítása érdekében. A tabletták könnyen adagolhatók és lenyelhetők.
Összetevők:
L-leucin (30%), savanyúságot szabályozó anyagok (citromsav, almasav), L-izoleucin (15%), L-valin (15%), aroma, kálium-citrát, maltodextrin, emulgeálószer (szója lecitin), sűrítőanyag (karragén), szétválasztó anyag (szilícium-dioxid), édesítőszer (szukralóz), piridoxin-hidroklorid, riboflavin, színezék (béta-karotin).
NUTRITIONAL VALUES |
Per Serving |
|
10g |
Calories |
18,2Kcal / 77,4KJ |
Fat |
< 0,1g |
of which saturates |
< 0,1g |
Carbohydrates |
0,8g |
of which sugars |
0,6g |
Protein |
0,6g |
Salt |
< 0,01g |
Leucine |
3 g |
Isoleucine |
1,6 g |
Valine |
1,5 g |